Ti is várjátok már a Winter Classic-ot?

A Magyar Jégkorong Szövetség és a MOL Liga megtartotta a december 28-30. között megrendezésre kerülő Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic a Városligetben első sajtótájékoztatóját.
Az EBEL képviselőjének az utolsó pillanatban jött közbe valami, így nem tudott részt venni a mai eseményen, jelen voltak viszont a Winter Classicon résztvevő magyar klubok vezetői és egy-egy játékosa.

A Magyar Jégkorong Szövetség Műjégpályán megtartott ma délelőtti sajtótájékoztatóján Such György elnök elmondta, hogy 2013 után idén ismét lesz Karácsonyi Hoki Buli – Winter Classic a Városligetben december 28-30. között. A Magyar Jégkorong Szövetség igazi ünnepet álmodott meg a magyar hoki bölcsőjébe, amely a szórakoztató programok mellett felvonultatja a hazai jégkorongozás teljes palettáját.

Such György hangsúlyozta, hogy a háromnapos programsorozat a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek szól: a szuperminis korosztály ugyanúgy élvezheti majd a hétvégét, mint a legidősebbek. Lesznek U8-as és U10-es tornák és női válogatott hokimeccs is, míg a csúcspontot természetesen az első osztályú felnőtt férfimérkőzések jelentik majd. Az egész napos programok záró felvonása december 28-án és 30-án a Fehérvár AV19 Klagenfurt és RedBull Salzburg elleni EBEL-mérkőzése lesz, 29-én pedig dupla MOL Liga napot tartunk, délután az UTE a Sport Club Csíkszeredával mérkőzik meg, este pedig a tavalyi MOL Liga-döntő részvevői, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest csap össze, a Vajdahunyad vára lábánál.

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöke biztos abban, hogy e különleges program ismét nagy érdeklődésre tart majd számot és bízik benne, hogy a Városliget és annak varázslatos környezete felejthetetlen élménnyel gazdagítja a magyar szurkolókat és az idelátogató turistákat.

A sajtótájékoztatón Szőke Álmos, a MOL Liga elnöke kiemelte, a MOL Liga számára nagyon fontos, hogy idén már négy csapattal jelen lehet ezen a rendhagyó eseményen. A mérkőzéseknek igyekeztek olyan időpont találni, ami a családoknak is kedvező, hogy élőben ismerhessék meg a sportot.
A Liga elnöke mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el a www.jegyed.hu weboldalra, mert október 4-ével megkezdődött a jegyértékesítés.

Világhódító Winter Classic

A Winter Classic a szabadtéri jégkorongozás általánosan elfogadott neve, mióta a világ legjobb bajnoksága, az észak-amerikai NHL a New York állambeli Orchard Parkban megrendezte a 2008-as Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins mérkőzést. Nyitott pályás meccsekre korábban is került már sor, ám ekkor alakult ki a Winter Classic legfőbb jellemzője, hogy a magas színvonalú jégkorong-eseményből az egyik legnézettebb show-műsorrá vált, amely ünnepli a sportág szabadtéri gyökereit. Azóta szerte a világon hódítanak az ilyen nyitott pályás rendezvények, Észak-, Nyugat-, és Közép-Európában is tartottak már „téli klasszikusokat” nyitott hokipályákon vagy más sportágak létesítményeiben.

A Magyar Jégkorong Szövetség sem kezdő a szabadtéri eseményeket tekintve: 2009-ben a Ferencváros és az Újpest több ezer néző előtt mérkőzött egymással a legendás Kisstadionban, majd 2013 decemberében az ideihez hasonló rendezvényre került sor.

A 2016. december 28-30. közötti Winter Classic programja ITT elérhető.