U25 Női Négy Nemzet Hoki Torna | II. Nap Összefoglaló és Interjúk | 2016.11.05. – Budapest HockeyTV

4-1-re kikapott a magyar női U25-ös válogatott a franciáktól a Jégpalotában a Négy Nemzet Tornán. A főként korosztályon aluli, zömében U20-as és U18-as játékosokból álló magyar keret nagyot küzdött a jóval magasabban rangsorolt ellenféllel szemben a jó hangulatú mérkőzésen, ahol a maroknyi kilátogató szurkoló teljes hangerővel buzdította a gárdát.

A Négy Nemzet Tornán résztvevő válogatottak közül legalacsonyabban rangsorolt magyar gárda a pénteki meglepetésszerű Norvégia ellen aratott győzelem után ébredező önbizalommal várta a skandináv ellenfélnél is erősebb összecsapást a francia csapattal. A többségében U25-ös korosztálynál fiatalabb játékosok számára azonban a szombat esti ellenfél egyelőre soknak bizonyult.

A sötét mezben játszó ellenfél erősen kezdett, Emmanuele Passard már 24 másodperccel a játék kezdete után betalált, Poltzer Renáta nem tudta hárítani a lövést, két percen belül pedig már 2-0-ra vezetett Franciaország. Ezután azonban összeállt a magyar csapat védekezése, és a harmadban több találat már nem született.

A második harmadban javult a válogatott játéka, mégis a franciák találtak be ismét, Lea Parment góljával az 3-0-ra módosult az állás, erre azonban Gowie Alexandra válaszolni tudott, így a 32. percben összejött a szépítés. Ekkor Marton Tibor vezetőedző úgy döntött, kapust cserél, és Poltzer helyére Horváth Vanessa érkezett. A második felvonás végéig maradt az állás 3-1 a franciák javára.

Nehéz helyzetből kezdte meg az utolsó harmadot a magyar válogatott, de a csapat edzői gárdája a szünetben láthatóan felrázta a lányokat, mert több támadást tudtak vezetni, mint korábban, arra azonban ez sem volt elég, hogy fogást találjanak a franciákon, így végül fordult a kocka, és a tegnapi, norvégok elleni 4-1-es győzelem után ezúttal 4-1-es vereséget szenvedett az U25-ös magyar női jégkorong válogatott, míg a franciák második győzelmüket szerezték a Négy Nemzet tornán.

A francia női válogatottból Annouck Boucher a 200. válogatottságát ünnepelhette, a szervezőbizottság meglepetés emlékérmet adott át neki – valószínűleg ő lehetett a legboldogabb ma a jégen.

 

Cikk: -MJSZ-