U25 Női Négy Nemzet Hoki Torna | III. Nap Összefoglaló és Interjúk | 2016.11.06. – Budapest

Izgalmas mérkőzésen, 2-0-ás hátrányból fordított az U25-ös magyar női válogatott és 4-3-ra legyőzte Dániát a hétvégi Négy Nemzet Torna utolsó mérkőzésén a Jégpalotában.  Így a csapat második helyen végzett a viadalon, hiszen csak az aranyérmes franciáktól kaptak ki a lányok.

A szoros, kiegyensúlyozott összecsapáson az ellenfél kezdett jobban, az első harmad derekán Silke Glud szerezte meg a vezetést a hazai mezben játszó skandinávok számára, és sokkal nagyobb nyomás nehezedett Németh Anikó kapujára, mint a másik oldalon Kamilla Lund Nielsenére.

Így kezdte meg a magyar csapat a második harmadot, és bár a mieink játéka javult, a dánok mégis 2-0-ra növelték az előnyüket Malene Frandsen jóvoltából a 28. percben. Huszák Alexandra három perccel később szépített, a gól pedig új lendületet adott a gárdának. Bár Dánia kapust cserélt, Kamilla Lund Nielsen helyére Lisa Jensen érkezett, az etap második felében a közönség hatalmas biztatása mellett a magyar lányok nagyon megizzasztották az ellenfelet.

Az utolsó harmadra a dánok játéka szinte teljesen szétesett, először a 41. percben Pintér Lili egyenlített, majd hat perccel később a vezetést is megszerezte. Már csak öt perc volt vissza a mérkőzésből, amikor a dánok hirtelen feléledtek, és Josefine Jakobsen meglepetésre gólt szerzett, 3-3-ra módosult az állás. Utána a dánok ismét többet támadtak, ám a magyar csapat fegyelmezetten védekezett, több ellentámadást is indított, és 23 másodperccel a vége előtt Pintér Lili ismét betalált. Innen már nem volt visszaút az ellenfél számára.

A mérkőzés legjobbja magyar részről Kiss Andrea lett, aki két gólpasszával és sorában magára vállalt szerepével érdemelte ki a megtiszteltetést. A dán csapatból Josefine Persson kapta a díjat.

A budapesti Négy Nemzet Tornán három győzelemmel Franciaország végzett az első helyen, Dánia és Norvégia legyőzésével a magyaroké az ezüstérem, Dánia lett a harmadik, Norvégia pedig három vereséggel az utolsó helyre szorult.

Cikk: -MJSZ-