A Hokiklub Budapest kétszer verte a kazahokat

A magyar EWHL-csapat kedden rendes játékidőben, szerdán büntetőkkel nyert az Ajszulu Almati ellen.

“A két csapat a tavalyi szezonban is rendkívül szoros mérkőzéseket játszottak, így idén is izgalmas összecsapásokra számíthatott mindkét fél – áll a Hokiklub Budapest beszámolójában. – A keddi mérkőzésen hazai csapat a korongbedobás pillanatától kezdve érezhetően uralta a mérkőzést, lendületes támadásokkal, kemény ütközésekkel próbálták megszerezni a vezetést. A 6. percben meg is született az első budapesti gól Dabasi Réka révén, majd a 11. percben Nooren Averi volt eredményes, majd 28 másodperccel később Riszpek révén szépített az Ajszulu.

 

A második harmadban meglehetősen fizikális hokit játszottak a csapatok, az ütközések gyakran a szabálytalanság határait súrolták. Ezt jól tükrözi a kisbüntetések száma, amely hét játékost is érintett a játékrészben. A 38. percben Ungár Rebeka betalált emberhátrányban, így 3-1-es vezetéssel zárult a középső játékrész. A záró húsz percben a vendégek több akcióval is próbálkoztak, csak felzárkózni tudtak egy Riszpek-góllal, egyenlíteni nem, így 3-2-re nyert a Hokiklub Budapest.

Szerda délután játszották a második EWHL-meccset. A nyitó harmad elején mindkét csapat játékán látszott, hogy néhány napon belül ez a harmadik mérkőzésük, ugyanis szombaton játszottak egy EWHL Super Cup-meccset, ahol 2-0-ra győztek a kazahok. Habár mindkét együttes több akciót is kialakított a kapu előtt, mégsem sikerült gólra váltani egyik támadásukat sem az első húsz percben. A második játékrészben a budapesti csapat az első perctől kezdve diktálta a tempót, ez eredményre vezetett, a 22. percben Esther Kantor góljával megszerezte a vezetést, majd a harmad végén Nooren Averi volt eredményes büntetőből. A harmadik harmadban a vendégek hosszabbításra mentették a meccset, ahol nem született gól. Büntetők döntöttek, amiből a magyar csapat jött ki jobban és 3-2-re győzött.”

Forrás: Jégkorongblog.hu