Jégkorong nap a hatvani Szent István Általános Iskolában

Sport hetet tart Hatvanban a Szent István Általános Iskola, melynek keretein belül a hétfői napot a jégkorongnak szentelték. Nem is emelhették volna magasabbra a színvonalat, hiszen válogatott jégkorongozókat is meghívtak az eseményre.

14 órai kezdéssel az igazgató, Kovács János nyitotta az eseményt, aki egy rövid “beköszönés” után, a Hatvan TV műsorvezetőjének adta át a szót. Fekete Gábor a jelen lévő Fecske Maját – U18 női válogatott -, Nagy Krisztiánt – Férfi felnőtt válogatott -, valamint Szőke Attilát, a házigazda iskola, a Hatvani Gigászok, és a Hatvan HC csapatának edzőjét kérdezte az ideiglenesen felállított tornatermi pulpituson.

Bár a gyerekek számára láthatóan érdekes volt a beszélgetés, a szervezők egy videóösszeállítással is kedveskedtek nekik, amit Nagy Krisztián kommentált.

Hatvanban a tervek szerint 2018-ra fedett jégpályát avatnak majd, ami sokkal jobban kielégítheti a hatvani gyerekek igényeit, bár mindenképpen elmondható, hogy időjárástól függően a jelenlegi szezonális pályán alig-alig tudnak jégen edzeni városukban a fiatalok, mégis jó felkészültséggel tudnak a mérkőzéseken teljesíteni.