A Gepárd JE belehúzott…

Újabb fejlesztések, újabb korosztály a Gepárd Jégkorong Egyesület életében – Ifjúsági csapatot indítanak Óbudán
 
Az alábbi bejegyzést a Gepárd JE tette közzé:
 
A következő, 2017-2018-as szezont ismét komoly változásokkal kezdi meg a Gepárd JE.
2002-ben alakult egyesületünk először indít U18-as korosztályt – mondta Hegedüs Zoltán –, ahová várjuk azokat a jégkorongozókat, akik kedvet éreznek arra, hogy Óbudán folytassák sportkarrierjüket. Az új csapattól azt várjuk, hogy lépcsőzetesen fejlődve középtávon a magyar U18-as bajnokság meghatározó együttesévé váljon, a keményen dolgozó játékosokat hozzásegítse a korosztályos válogatottakba való bekerüléshez, és később a leendő U20-as Gepárd-csapat gerincét adja. Az egyesület az alábbiakban olvasható fejlesztések révén és szakembereink segítségével ehhez kiváló szakmai alapot tud nyújtani.
A szezon elejére már kész lesz a főépület, mely a két jégpálya között helyezkedik el. A nemrég felépült kispálya már üzemkész, de a főépület befejezéséig még nem nyitjuk meg. Az új főépületben többek között 10 öltöző, étterem és a legfelső szinten egy 500 négyzetméteres metodikai központ kap helyet. A játékosaink számára komplett délutáni foglalkoztatási rendszert biztosítunk, ami speciálisan összeállított ebéddel (szükség szerint laktóz- és gluténmentes étrenddel) és pedagógusok által ellenőrzött tanulószobával és klubszobával szolgálja a gyerekek fejlődését vagy időtöltését. Távolabbi terveinkben az akadémiai működést tartjuk kiemelten fontosnak, bizonyos kerületi iskolákkal már folynak az egyeztetések az együttműködés lehetőségéről, remélhetőleg a 2018-2019-es szezonban már ez a képzési fajta is megtalálható lesz nálunk.
Az építkezéssel egyidőben szakmai vonalon is tovább léptünk, 2016 novemberében felkértük Dr. habil Géczi Gábort a szakmai igazgatói feladatokat ellátására.
Géczi Gábor a TF Sportmenedzsment tanszékének vezetője és a Magyar Jégkorong Szövetség Stratégiai munkacsoportjának vezetőjeként a szövetség Sportfejlesztési stratégiájának kidolgozásában is tevékenyen részt vett, jelenleg az MJSZ Stratégia Program vezetője és sportági koordinátora.
A sportszakmai munkáért felelős szakember elmondása szerint játékosaink fejlesztésében a Magyar Olimpiai Bizottság által kiadott, Balyi István, Géczi Gábor, Bartha Csaba és Bognár József által jegyzett Hosszú-távú sportolófejlesztési program (Long Term Athlete Development – LTAD) szerint járnak el, mely az edzésterhelést és a versenyzést a sportolók egyéni fejlődési üteme szerint optimalizálja.
A megfelelő fejlődést szolgálja Falatovics Ádám egyéni erőnléti edző felvétele áprilistól, aki a Testnevelési Egyetemen végzett testnevelő tanár – mondta Géczi Gábor. Az ő feladata elsősorban a játékosaink testének szimmetriájának és az ízületek mobilitásának-stabilitásának felmérése, valamint a talált hiányosságoknak korrigálása. Ennek tükrében a megfelelő korrekciós edzésprogram kidolgozását fogja elvégezni.
Úgy érzem, nagy előrelépést teszünk a szárazföldi felkészítésben, hiszen edzőink a játékosaink serdülési indexét figyelembe véve fogják a kondicionális és koordinációs képességeiket fejleszteni.
A nyár végétől a Metodikai központunkban fogja berendezni közép-kelet európai központját Széles József, aki Mike Antoniades vezetésével és Michael Johnson (négyszeres olimpiai, tízszeres világbajnok atléta) promotálásával a Neurotraining, vagy más néven Neuromuscular re-patterning módszertant fogja használni sportolóink fejlesztésében (többek között evvel a módszerrel készülnek az Arsenal, a Manchester United, a Tottenham, a Bayern München labdarúgói, valamint a THW Kiel és Rhein-Neckar Löwen kézilabdázói).
A legmodernebb eszközökkel követjük a játékosaink fejlődését, mint például a Serdülési Index Kalkulátor, a POLAR TEAM PRO, a Fitlight vagy a STEVA Pro analizáló szoftver.
A kapusaink felkészítését Várady Csaba vezetésével és Poltzer Renáta közreműködésével valósítjuk meg.
Játékosaink korcsolyatechnikai képzését jégkorongedzőinkkel közösen Rosnik András és Pavuk Patrícia műkorcsolya-edzők végzik, különös figyelemmel a dinamikus egyensúlyi helyzetek javítására.
A 2016-2017-es szezon végeztével nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy további környékbeli óvodák, általános iskolák bevonásával szélesebb körben népszerűsítsük a jeges sportokat, valamint jelentősen növeljük a hazai jégkorongsport bázisát. Célunk, hogy a következő idénytől a kerületi és az Óbuda-környéki agglomerációban élő 3-9 éves gyermekek legalább fele vegyen részt korisuli-programunkban, és közülük a lehető legtöbben csatlakozzanak dinamikusan fejlődő egyesületünkhöz.